04-04-2018 tarihinde eklendi, 988 kez okundu.
Bugün Türkiye’de hangi camiye giderseniz gidin, zemine serilmiş desen desen Cami Halıları görürsünüz. Cami Halıları, camilere görsellikleriyle zenginlik katarlar. Din görevlileri ve cemaatler tarafından cami halılarına geçmişten günümüze, büyük önem gösterildiği tartışılmaz bir gerçektir. 
 
İslam dininin gereklerinden olan temizliğinde etkisiyle cami halıları her zaman temiz tutulmuş, camilerimize ayakkabılarla girilmediği gibi, cami cemaatlerince de, camilere temiz çoraplarla girmeye özen gösterilmektedir. İslam dini temizliği emrederken, camilerinde temiz olmaması zaten mümkün değildir. Bugün ülkemizin birçok yerinde cami halıları ve camilerimizin temizliği o camiyi kullanan cemaat tarafından birlikte gönüllü olarak yapılmaktadır.
 
Çocukluğumuzda yaz kurslarına gittiğimiz camiler de, bizlere dinimizi ve dinimizin gereklerini öğretmeyi görev edinen İmamlar tarafından ibadetlerin camilerde cemaatle birlikte yapılmasının ve camilerin temiz tutulmasının önemi anlatılırdı. Camilerimizin temizliği bizim dinimizin gereğidir. Cami halısı temizliği de her açıdan çok önemlidir. Her Müslüman bilir ki cami temizdir, temiz tutulmalı ve temiz kalmalıdır. İşte bu yüzden her Müslüman camilerinin temizliğine önem verir ve bunun gereklerini yerine getirir.
Etiketler: cami, cami halıları, cami halısı