22-01-2018 tarihinde eklendi, 1066 kez okundu.
Gönüllerimizi huzurla dolduran camilerde ibadetle geçen zamanlardan daha kıymetlisi var mıdır? Zamanın akışını ve dünyevi dertleri unuttuğumuz camilerde sağlık, mutluluk ve ahretimiz için dua ederken bazen gözümüz cami halısı üzerindeki motiflere takılır kalır. Bazen de cami içerisindeki tüm detayları tek tek inceleriz. 
 
Cami halısının boydan boya kapladığı camilerin içerisinde bir yere oturup avizelerdeki ince detaylardan duvarları süsleyen seramik taşlarına camlardaki farklı renklerden hattatların kalemleri ile kubbe ve kuşaklara işledikleri ayetler, dualar ve hadislere kadar her detayı derin derin inceleriz. Her detay içimizde bir hayranlık uyandırır ve her detay camilerimizin biz Müslümanlar için ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatır. 
 
İbadetlerimiz için cemaat halinde bir araya geldiğimiz camilerde kuşkusuz her detayın ayrı bir yeri vardır. Bu detaylar içerisinde cami halısının da yeri ayrıdır. Kubbelerinden her bir köşesine kadar muhteşem detaylarla donatılan kutsal mekanlarımız farklı renkler ve modellerdeki cami halı modelleri ile ihtişamına ihtişam katıyor. Bu yüzdendir ki kutsal mekanlarımız en kaliteli cami halıları nı hak ediyor. 
 
Cami halısı sadece ibadetgahlarımızı donatmakla kalmıyor aynı zamanda her gün defalarca kez camilerin kapısını ibadet için aralayan cemaate rahat ve konforlu bir ibadet olanağı sağlıyor. Tüm bunların yanında kaliteli bir cami halısı tercihinde bulunmak bazı kolaylıklarda sağlıyor. Örneğin kaliteli bir halı kolay temizlenebilir oluyor. Kolay temizlenebilirliği gibi hijyenik özelliklere sahip oluyor. Ayrıca uzun ömürlü kullanımı ile kısa zamanda yeniden masrafa girilmesinin de önüne geçiyor. Cami halısı alırken tüm bu hususları dikkate almak ve kaliteden asla ödün vermemek gerekiyor.
 
Etiketler: cami halısı, kaliteli cami halısı, cami halı modelleri