30-04-2018 tarihinde eklendi, 1453 kez okundu.
Ahşap camiler ve cami halıları ülkemizi ziyaret eden turistler tarafından her zaman ilgi çekici olmuştur. Bir çok ülkeye göre orman ürünleri bol olan ülkemizde, özellikle Karadeniz bölgesinde tüm ihtişamıyla halen dimdik ayakta duran ahşap camileri görmek mümkündür. Ahşap konusunda ustalıklarının en üst seviyesine ulaşmış ahşap yapı ustaları ülkemize bir çok tarihi eser bırakmıştır. Bu tarihi eserler arasında ahşap camilerimizde yerini almıştır.
 
Bu gün ahşap sanatının en güzel örneklerini UNESCO'nun da dünya miras listesine aldığı Safanbolu'da görmek mümkündür. Safranbolu'da yöre halkınca devlet desteği de alınarak bir çok ahşap yapı restore edilerek turizme kazandırılmıştır. Safranbolu elinde bulundurduğu bu tarihi cami halıları ve ahşap camileri ile Batı Karadeniz Bölgesi'nin en çok yabancı turist çeken merkezi olma özelliğini de korumaktadır.
 
Safranbolu'ya gelen yabancı turistler yakın bölgede bulunan ahşap camileri ziyaret edebilmekte, bu ziyaretlerinde hem ahşap camiler hem de bu camiler içinde bulunan tarihi el dokuması cami halıları turistleri derinden etkilemektedir.
       
Yöre halkları kendilerine atalarından miras kalan cami halıları ile ahşap camilerin zaman zaman bakım ve onarımlarını da kendi imkanları ile yaparak, kendilerine kalan bu mirası kendilerinden sonrakilere aktarmaya gayret etmektedirler.
Etiketler: cami halıları