24-04-2018 tarihinde eklendi, 932 kez okundu.
Saflı yün cami halıları ile camiler daha güzel, daha konforlu. Bugün Türkiye'nin tüm bölgesindeki camilerimiz ellerinde kullandıkları cami halılarını imkanları dahilinde yün dokuma ve saflı cami halıları ile değiştirmektedirler.
       
Saflı yün cami halıları değişik renk ve motiflerle piyasada bulunmaktadır. Saflı cami halıları camilerimize görüntü olarak bir güzellik katarken, halı üzerindeki safların belirli olması da cami cemaatinin namaz öncesinde safların düzenli oluşturulmasına katkı sağlamaktadır.
        
Cami halısı seçiminde genellikle koyu renklerin tercih edilmesi de, halıların temizliğini kolay kılmaktadır. Atalarımızdan bize miras kalan cami halısı dokumacılığı bugün bir çok bölgemizde devam etmektedir. Her ne kadar cami halısı dokuma tezgahlarının her geçen gün azalmasına rağmen özel sektörün ve devletin teşviki ile bu cami halısı dokuma tezgahlarının sayılarının artımı için çalışmalar da yapılmaktadır.
      
Bugün yüksek teknoloji ile üretim yapılan cami halısı fabrikaları ülkemizin bir çok ilinde faaliyet göstermektedir. Büyük bir sektör olan cami halısı üretiminde bugün binlerce kişiye bu sektörde istihdam sağlanmaktadır.
 
Etiketler: saflı yün cami halıları, saflı cami halıları, cami halısı