28-12-2017 tarihinde eklendi, 1019 kez okundu.
Kapladığı alan itibariyle camilerin ve mescidlerin en göz alıcı donatılarından biri cami halılarıdır. Cami halısı modelleri renkleri ve motifleriyle camilerin iç dünyasını daha da zenginleştirir. Bir cami halısı kullanıldığı camide tüm görünüme etki eder. Cami halısı ve mescid halısı seçerken açık renk tercih etmek iç mekanda genişlik hissi sağlarken koyu tonlar ise daha çok temizlik bakımında öne çıkmaktadır.
 
Günümüzde gelişen teknoloji halı sektöründe de büyük ilerlemelere olanak sağlamıştır. Bu ilerlemeler sadece cami halısı modelleri ile sınırlı kalmamaktadır. Aynı zamanda halıların temizliği ve uzun ömürlülüğüne katkı sunmaktadır. Ayrıca günümüzde üretilen halılar çok daha konforludur. Cami halısı firmaları da gelişen teknolojiye ayak uydurarak model ve renklerin yanı sıra halıda hijyen, temizlik ve kalite bakımlarından kendilerini geliştirmektedirler. Yeni üretilen cami halısı modellerinde renk ve tasarımlarda zenginleşmiştir. Saflı cami halısı, seccadeli cami halısı ve yün cami halısı modellerinde renk ve tasarım seçenekleri oldukça fazladır.
 
Cami halısı ya da mescid halısı seçiminde açık renk koyu renk ayrımı mutlaka iyi değerlendirilmelidir. Model veya tasarım her ne olursa olsun seçilecek rengin caminin ruhuna uygunluğu konusuna dikkat edilmelidir. 
 
Etiketler: cami halısı, cami halısı modelleri